maanantai 22. maaliskuuta 2010

Puuriipuksia pitkästä aikaa

Omenapuut, karneolilla ja aventuriinilla- Omenapuu on uskomattoman ihana ja haasteellinen materiaali. Paksustakin rungosta ei kovin paljoa jää työstettävää. Halkeamia on paljon ja oksankohtia, mutta niistä ja alkavasta lahokohdasta voi löytyä aarteita! Kuten tässä karneoliversioissa. Laho ei ole vielä pehmentänyt puuta, vaan se tekee upeita kuvioita ja värimuunnoksia. Omenapuu on todellinen yllätyspuu... Joskus puumateriaaleissa ne viat tekevätkin niistä aarteita.

Tuosta tiikerinsilmä/omenariipuksesta lähtivät liikkeelle tämän kertaiset puukorut. Sain tilauksen Italiasta, Omenapuuriipukseen toivottiin makeanvedenhelmen tilalle tiikerinsilmää. Tämä on toinen kappale, ensimmäinen ja priimalaatu lähti kohti keskieurooppaa... :) Tässä liima levisi hieman ja jouduin hankaamaan sitä pois puun pinnasta. Tämä irtoaa sitten edullisemmin, ei välttämättä muut kuin minä edes huomaa että on jotain sanottavaa mutta riittää että se omiin silmiin ei ole ykkösluokkaa... Kuvasta sitä ei erota. :)
Toisessa on sitten helmiäis upotus. Siinä taas kapussi oli aavistuksen pienempi niin jäi ikävästi rakoa upotukseen... Elikäs eivät ihan kympin suorituksia. :)
Riipusten koukut ovat hopeaa, näihin saa sitten haluamansa pituisen nahkanauhan hopeisilla nauhanpäätteillä ja lukoilla. Laitan kauppaan vasta Jyväskylän messujen jälkeen jos vielä on...;)

Smoky quartz lady, tuunattuna asiakkaan toiveiden mukaan. Sopiikin ruusukvartsi mukaan aika kivasti. Taidan käyttää tätä yhdistelmää vastakin. Täydentävät toisiaan kauniisti.

Kahdet kasvot- uusi versio. Pikkaisen erilainen kuin edellinen tilaustyö. Ihan siitä syystä erilainen että en muistanut tarkkaan helmien kokoa ja määrää, eikä kuvaa ollut nähtävillä tätä tehdessäni. Mutta parempikin niin että ei ole ihan sama kuin edellinen. Tässä on laavakiveä vähemmän ja makeanvedenhelmiä enemmän ja vain pyöreitä.
Tämä tulee myyntiin. :)

Hei taas!

Nyt on puukoruja taas muutamia. Omenapuu on kertakaikkiaan ihanaa materiaalia! Varmaan hehkutuksestani huomaa että suorastaan rakastan sitä, kuten puuta materiaalina yleensäkin.
Sain kyselyä myös puisesta rannekorusta riipuksen kaveriksi. Valmista mallia ei vielä ole mutta aloin suunnitella prototyyppiä sellaisesta.
Nyt verstaalla höyläpenkin päällä on minipalikoita odottamassa hiomista ja työstöä loppuun. Laitan sitten kuvaa kun saan sen valmiiksi. Ensimmäisestä tulee todella proto ja se jää omaan käyttöön. Katsotaan sitten olisiko kysyntää kun näkee onnistuuko se.
Hintaa sille tulee jokatapauksessa... On sen verran enemmän työtä... Mutta katsotaan!

Jyväskylän Kädentaitomessut olisi edessä kohta. 10.4- 11.4. 10 Paviljongissa.
Sinne aion tehdä puuriipuksia myös myyntiin ja mahdollisesti puuhelmiä jos ehdin. Puuhelmistä ei sitten tule pyöreitä vaan jotain muuta. :)
Hintaa on sitten "pikkaisen" enemmän kuin tuontihelmissä, luonnollisesti. Mutta katsotaan meneekö niitä. Kovasti niitä on kyselty mutta jotenkin epäilen että halutaanko kotimaisuudesta ja käsityöstä kuitenkaan maksaa niin että niitä kannattaa helminä myydä.
Mutta eivätpä hukkaan mene, käytän sitten koruihini jos ei mene kaupaksi!

Jyväskylän jälkeen on sitten vuorossa Rovaniemi Kädentaitomessut 24.4- 25.4. 10

Toivottavasti nähdään messuilla!

T: Pirita

6 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Tykkään puusta. Tykkään omenapuusta. Ja tykkään karneolista :-D

Tuija kirjoitti...

Voi olla että nähäänki ;)

katri kirjoitti...

Joo, määki tykkään näistä sun puukoruista. Ja muista puujutuista tietty kanssa.

Peeäs. Nyt jos sulla on aikaa, niin voisi olla hyvä sauma ehdotella mulle leikkuulautoja. Ei kiirus kuitenkaan.

Unknown kirjoitti...

Puukorut on niin kauniita <3 Smoky quartz lady on kans niin ihana.

Pirita kirjoitti...

Kiitosta, juu ja Tuija, ihme olis jos ei nähtäs! ehkä sellaset 2,5vrk putkeen, nähdään siis. Paitti yöllä kun nukutaan simmut kiinni. Puujuttuja tuloo ehkä piakkoinkin lisää...;)

Heluna kirjoitti...

Puu on niin kaunis ja lämmin materiaali, tykkään! Ja näissä omenapuuriipuksissa on todella kauniit värit. Mielenkiinnolla odotan kuvia rannekorusta.