perjantai 20. helmikuuta 2009

Kieputus harjoittelua!

Huh! Nyt sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni ja uskaltauduin taas kokeilemaan kieputusta... Noin vuosi sitten kokeilin tehdä sormusta kieputtamalla ja siitä tuli sutta ja sekundaa... En kehtaa sitä edes esitellä. Lannistuin niin etten ole tohtinut kokeillakaan:)
Olen pitkään ihaillut kieputtelumestareiden töitä ja kipinä on taas pikkuhiljaa herännyt. Kieputtelun Pro tekijöitä ovat mm: Katri, Sirpale ja Patina. Paljon on muitakin jotka taitavat tämän tekniikan todella hyvin.
Tämän sydämen kehyksen olen apinoinut beadstudion ohjeista. Muuntelin ohjeen mallia mieleisekseni. Kehys ja kiekurat on tehty yhdellä 1mm langalla, sitä ei ole juotettu. Sidoin sen kieputtamalla. Sitten taoin kehyksen niin että vasarointi näkyy, sen jälkeen kieputtelin n.3mm kokoisia apatiittihelmiä kehykseen. Kolme tuntia meni ja sormet olivat aikas hellinä...;) Lopputulos onnistui yllättävän hyvin, paljon parantamisen varaa kuitenkin on... Sydämestä tuli vähän liian iso, 50mm x 40mm. Pujotin riipuksen Helmiliinalta ostettuun hopeaketjuun.
Materiaalit: Hopealanka, apatiitti ja hopeaketju.

Tässä sitten taas korun muokkausta...:) Tästä lähdettiin... Kahdesta kristallikorusta tehtiin yksi pitkähkö kaksinkertainen kaulakoru ja rannekoru.

Lopputulos on sitten tälläinen. Kaulakorusta tuli n.70cmpitkä. Kimallusta riittää ;)
Jätin keltaiset helmet kokonaan pois, lisäsin makeannvedenhelmiä. Vaaleanpunaisia, hopeanvärisiä, peacok sinisiä sekä pieniä valkoisia. Lukot ovat hopeaoituja.

5 kommenttia:

siina kirjoitti...

Kaunis kieputuskoru! Hyvä, Pirita!

Anonyymi kirjoitti...

Raikas ja selkeälinjainen, tykkään!!

PaulaL kirjoitti...

Hieno alku kieputtelulle! Tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin :)

Pirita kirjoitti...

Kiitosta naiset kannustavista kommenteista!

Piia kirjoitti...

Onnittelut kieputuksista! Hyvin se sujuu. Itsellä meinaa aina kädet näyttää diabeetikon käsiltä (verensokerimittauspistoksia sormet täynnä kun telon itseäni) Ja toi kristallikoru, hohtaa kilpaa kevättalven hankien kanssa