keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Vanhaa ja vanhasta uutta ;)


Tässä nyt vihdoin kuvaa niistä vanhoista helmistä . Sain siis oikein vanhan korun muokattavaksi. Mietin pitkään mitä materiaalia helmet ovat, ne näyttivän käsin hiotuilta. Materiaali on kiiltävän mustaa, mielestäni se ei ollut lasia. Mietin voisiko se olla Onyxia mutta se tuntui kevyemmältä kuin kivi. Kerroin koruntekijä ystävilleni helmistä. Sitten helmiystäväni Mags keksi mitä nämä helmet todennäköisesti olivat. Gagaattia

Koru oli aikoinaan ollut solmitussa nauhassa. Koru on alunperin tullut Ameriikantuliaisina, jos en ihan väärin muista niin 60 vuotta sitten. Asiakas on saanut korun äidiltään vuosia sitten. Helmet olivat nyt joustonauhassa joka oli mennyt poikki ja korjattu. Asiakas sanoi ettei hän uskalla pitää korua ettei se katkea taas ja helmet mene hukkaan. Korulla on tosiaankin tunnearvoa. :) Koru oli pitkä, asiakas toivoi että muodistaisin korua samalla. Päätimme että teemme siitä kaksinkertaisen lyhyen kaulakorun ja rannekorun sekä korvakorut.

Tässä on korvakorut jotka tein helmistä. Pisimmät korvakorut oli alunperinkin tarkoitus tehdä. Korusta jäi helmiä yli niin tein vielä nuo lyhyemmät korvakorut arki käyttöön. Isoimmat pyöreähköt särmikkäät helmet ovat n.8mm kooltaan. Materiaalit ovat siis gagaattia ja hopeaa.

Tässä sitten kuvaa kaulakorusta ja rannekorusta. Helmiä jäi vielä yli niin tein lisäksi vielä toisenkin yksinkertaisen rannekorun. Laitoin helmien väliin pienet mustat siemenhelmet ihan sen takia ettei koru nipistele niskavilloista ja että helmet riittäisivät. (riittiväthän ne , reilusti... 5 helmeä jäi vielä yli...:) )
Koruissa on hopealukot sekä hopeiset jatkoketjut. Tätä oli ihana tehdä. Tässä ei hirmusti designia ole mutta oli mukavaa antaa vanhalle korulle uusi elämä. Kun hypistelin helmiä, mietin vain että mitä kaikkea nämä helmet ovatkaan nähneet. Juhlia, perhetapahtumia, monenlaisia tunteita. Mitä onkaan vielä edessä, toivottavasti helmet siityvät vielä seuraavallekin sukupolvelle... :)

Aiemmin esittelin Blueberry helmikorun ja korvakorut. Tässä ne ovat sitten käytössä. Kuva olisi kauniimpi jos naamatkin näkyisivät, varsinkin veljeni tyttöystävän...:) Minulla oli kuva jossa hänen pukunsa näkyi kokonaan mutta sitten korut eivät enää näkyneetkään... Puku oli todella kaunis ja käsittääkseni itse tehty. Tämä vanhojen tanssi pari oli kyllä upeaa katsottavaa, veljellenikin saatiin puku päälle... Edellisen kerran hevijätkä olikin pitänyt pukua minun ja mieheni häissä neljä vuotiaana...;) Sori A-P...;) Hih...


Tässäpä kuva pläjäystä... Minun pitikin kertoa tulevista kevään messuista.
Maaliskuussa la 14.3 Raahessa on naisten minimessut Ladylataamo Hotelli Tiiranlinnassa. Olen siellä koruineni, tervetuloa!
Huhtikuussa olen Jyväskylän kädentaitomessuilla 4.4.-5.4. Naavalaisen kanssa.
seuraavaksi Rovaniemen kädentaitomessuilla 18.4.-19.4. Tervetuloa moikkamaan näillekin messuille! Toukokuussa järjestetään Raahessa 8.5-9.5. messut jotka käsittelevät liikuntaa- harrasteita ja kädentaitoja. Näillekin messuille olemme varanneet Naavalaisen kanssa yhteisen osaston.
Kesän tapahtumista ei ole vielä tarkkaa tietoa ja syksyllä on luvassa messuja ainakin Helsingissä, Oulussa ja Tampereella mutta niistä sitten lähempänä.
Jos sinulla on ideoita ja vinkkejä hyvistä tapahtumista johon kannattais osallistua niin otan idoita vastaan. :) Yhteystiedot löydät kaupasta. PS Design-pajan linkistä tuolta reunasta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti uusiokäytetty koru.

Mags kirjoitti...

Toivottavasti sua vielä joku asiantuntijakin valistaa noista ehkä-gagaateista ;-)
Korviksetkin hienoja!

Piia kirjoitti...

Onnittelut todella kauniista koruista =) Nyt voit metsästää noitia...ne ei kai kestä gagaattia... jos oikein tiedän kivien historiasta...

PaulaL kirjoitti...

Tosi hienot korut olet tehnyt! Tuonne Rovaniemen messuille olisi tarkoitus tulla ihmettelemään ja ihastelemaan kättentöitä..

Pirita kirjoitti...

Kiitos! PaulaL tulehan sitten moikkaamaan ja esittelemään itsesi, olis kiva nähdä. Olen ihaillut sinun upeita korujasi ja hopeatäitä!