keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Green day...

Vihreät kuulat- Tätä settiä tehdessä ja sitä katsellessa tulee jano! Alkaa tehdä mieli smurffilimsaa ja vihreitä kuulia! Kaunista ja kuultavaa vihreää fluoriittia sekä vuorikristallia. Lukot hopeaa.
Tämä väri haalistui kuvatessa, on herkullisemman värinen luonnossa. Melkein smurffilimsan värinen:)
Isot fluoriitti nugetit olen hamstrannut joskus Katrilta, suurimmat olivat 25mm pitkiä. Pienemmät heleät nugetit ovat köllineet myös pitkään helmilaatikossa. Nyt ne sitten saivat uuden elämän. Kaulakoru painaa jonkinverran... Korulla on pituutta noin 55cm.

Retro setti- Chrysocollaa, onyxia ja hopeaa. Kaulakoru on pitkähkö, n.65cm, riipus on iso n.40mm pitkä, isoimmat onyx helmet ovat 10mm kokoisia. Lukot hopeaa.
Ensin en oikein ollut vakuuttunut tästä setistä mutta kun laitoin kaulakorun kaulaan mustan poolopaidan kanssa, niin johan alkoi koru "laulamaan" Sopii hyvin mustankin kanssa ja näkyy! Tykästyin aikalailla. Myyntiin tulee kuitenkin...:)

Täti vihreä- Missäs sadussa ne olivatkaan? Muistan vain sellaisen vanhan satukirjan jossa oli ihana kuvitus, siinä oli muistaakseni täti vihreä, täti sininen ja täti punainen...
Jos joku muistaa niin hihkaiskoon hep!
Setissä on prehniittiä, makeanvedenhelmiä, ja hopeaa. Sain joskus ystävältäni Sadulta vaihtareina tämän kauniin riipuskiven. Se on odottanut kavereita pitkään. Helmiliinalta ostin taivaallisen kauniita prehniitti ovaaleita faserttihiottuina. Ullalta Maarian korupajasta nuo kauniit oliivin vihreät makeanvedenhelmet.

Kevään versot- Hopeaa ja peridoottia. Kieputeltua ja hieman taottua, niin että pitävät muotonsa. Arvatkaapas oliko vaikeaa tehdä kaksi samanlaista (tai ainakin melkein...) Nämä ovat heleät ja sirot, pienet pyöreät peridoottihelmet ovat n.2mm halkaisjaltaan. Siitä saa hieman mittasuhdetta...:)

Tyttäreni tekemä kaunis vihreä koru! Tyttöseni on 7-vuotias ekaluokkalainen ja hän tekee jo tälläisia koruja! Tässä korussa riipus on hopeaa ja neidin itse tekemä ja takoma. Minä kiepautin vain ripustuslenkin. Muut materiaalit ovat lasi ja akryylihelmiä.
Arvatkaa olenko ylpeä äiti!

Muutama päivä sitten minulla oli vihreä päivä...:) Olin suunnitellut vihreää korua jo pitkään. Kasasin pöydälle vihreitä helmiä ja kiviä aikamoisen röykkiön. Sitten pistin värejä ja sävyjä yhteen ja näin päässäni kuvia valmiista koruista. No, tarkoitukseni oli tehdä sellainen aventuriini koru, siis oikein vihreän vihreä. Ne muut helmikasat alkoivat kuitenkin vetää enemmän puoleensa ja niinhän siinä kävi että se alkuperäinen koru on vieläkin tekemättä kun nämä huutelivat niin kovaa ja etuilivat...;)
Helmetti foorumilla on ollut maaliskuun kuukauden teemakorun aiheena vihreä. Sinne olen jo pitkään funtsinut korua ja nyt näistä tuli valinnan vaikeus minkä laitan!
Eräs asiakas aikoinaan pyysi suunnittelemaan joskus "virheyden ylistys" korun, ja kertomaan sitten kun sellainen on tehty niin hän katsoo olisko se hänelle.:)
Vihreä on ollut minulle aika vaikea väri enkä ole aiemmin saanut tartuttua toimeen. No se kaikkein vihrein koru on edelleen helmikasana työpöydällä...

T: Pirita

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nämä olivat jo oikeen mukavia vihreitä. Minusta, vihreä-vammaisesta. ;)

Katsoinkin, että ekassa korussa oli tuttuja vihreitä. Hyvään kohteeseen olivat päässeet.

Kirjan nimeä en muista, mutta täti vihreä, täti RUSKEA ja täti sinipunainen siinä oli ja setä sininenkin muistaakseni.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjailija on Elsa Beskow ja satuja Täti Vihreästä, Täti Ruskeasta ja Täti Sinipunaisesta on ainakin kolme, "Täti vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen", "Täti Ruskean Syntymäpäivät" ja "Setä Sinisen Uusi Vene". Josko jonkun noista olet joskus lukenut ja katsellut, kauniita kuvia todellakin, olen pienoinen Beskow fani...

Ja kauniita ovat korutkin, oikein harmittaa ettei fluoriitti sovi minulle ollenkaan, niin herkullinen setti...

Miilia

Mags kirjoitti...

Ihastuttavaa fluoriittia!!
Ja tyttären koru on HIENO <3

Pirita kirjoitti...

Nehän ne oli ne tätien nimet! Kiitosta ja Elsa Beskow oli kirjailija. Muistikuvia on siitä kirjasta ja sen ihanasta kuvituksesta.

Piia kirjoitti...

Ihanaa väritystä, vihreitä väristyksiä..elämää, tuoreutta raikkautta ja sammaleista pehmeyttä

Pirita kirjoitti...

Kiitokset Piialle taas kauniista sanoistasi! Osaat ilmaista ajatuksiasi ihanasti!