keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Kadonneet kuvat löytyivät!

Raidat- tarjoilualusta setti. Ihan ensimmäiset harjoitustyöni opiskelujen ekavuonna... Lämpökäsiteltyä koivua ja koivua. Osmocolorin vaha. Pienin alusta on 10 x 10cm korkeutta 3cm.
Tämä setti meni joululahjaksi anoppilaan.:)

Luikeroiset- Harjoitus työ oli tämäkin. Tehtävänanto oli suunnitella pöytäkoriste puusta funktionalismin henkeen... Harjoittelin samalla taivutusta omatoimisesti... Tein muotin männystä, ja vuorasin sen kirkkaalla teipillä. Yhden näistä tein viilusta, kaksi muuta erivahvuisista koivuroiroista. Keskimmäinen on petsattu mustaksi ja kaikki on vielä lakattu.
Taivutus onnistui hyvin mutta olisi pitänyt avata muotteja vain hieman ja jättää kuivumaan muotin sisään... Mutta muotteja oli vain yksi ja aika vähissä... Joten liiman kuivuessa nämä vääntyivät hieman.
Hauska kokeilu oli ja taisin saada viitosen.:)
Näitä voi laittaa mihin järjestykseen haluaa, ihan vain koristeeksi tai vaikka kattauksen keskelle.

Avainkaappi/ taulu- Harjoistustyö tämäkin. Piti tehdä esine jolla on jokin funktio eli tarkoitus. Esineen piti muistaakseni olla että sillä on vähintään kaksi käyttötarkoitusta... Voi olla ettei tehtävä ollut sinnepäinkään mutta jonkinlainen muistikuva moisesta on...:)
Kaappi on nykyisin vanhempieni seinällä...

Kaappi on koivua, erikoista siinä on se että olen tehnyt tämän kaapin pelkästään jämäpaloista;) Kaivelin puuroskista ja löysin sen verran hyvää koivua ja tarpeeksi että sain tehtyä siitä tarpeeksi liimalevyä ja kehykset.
Kuvio on tehty vanerista palapelinä. Piirsin kukan ensin vanerille ja sitten sahasin lehtisahalla palaset irti, hioin ne ja liimasin mustaksi petsatulle vanerille niin että palasten väliin jäi rako josta musta alusvaneri kuultaa. Kukan ääriviivat ovat siis rakoja palasten välissä.

Hylly- Tämä hyllykkö on meillä kotona tyttöjeni kirjahyllynä. Myös tämä on tehty koulussa, piti suunnitella isompi modulikokonaisuus josta sitten valmistettiin vain osa. Minun modulini oli isompi kirjahyllykokonaisuus jossa oli monta osaa. Tämän hyllykön kaltaisia joita sitten voi käyttää ja muokata haluamallaan tavalla. Tätäkin hyllyä voi käyttää näin päin tai vaakatasossa. Vaakatasossa se käy myös istuimesta. Kestää kyllä aikuisenkin ihmisen istua.
Hyllykkö on koivua. Käsitelty Osmo colorilla.


Kadonneet puujuttujen kuvat löytyivät! Ihana mieheni oli polttanut ne cd:lle ja löysi ne.
Anteeksi kuvien ei niin hyvä laatu... Oli vielä muitakin kuvia mutta laitan ne sitten myöhemmin.
Nämä työt eivät todellakaan ole ihan tuoreita... :)
Ihan käsityövälineillä kun ei viitsi alkaa liimalevyä jukertamaan ja käsin sahailemaan tarkkoja sahauksia... Kunhan verstaani joskus valmistuu niin jatkokehittelen ainakin Luikeroita ja Raita settiä...
Olenkin pitänyt tänään vapaapäivää. Huomenna mieheni ja tytöt lähtevät mökkiretkelle ja minä jään ahertamaan...:( Nyt ei ehdi matkaan. Messuja tulossa ja esittelyitä joten varastoa pitäisi ehtiä tekemään. Toisaalta kun olen yksikseni niin pystyn tekemään huomattavasti tehokkaammin töitä, ei tarvitse keskeyttää välillä, kunhan muistaa vaan syödä välillä...:)
Tässäpä sitä oli taas, seuraavaan kertaan!

T: Pirita


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Piita-kulta! Näitä puutöitäsi tahdon nähdä lisää ja lisää!! Upeaa kättenjälkeä <3

PaulaL kirjoitti...

Todella hienoja ja taidokkaita töitä! Mie kans haluan nähdä jatkossa myös lisää puutöitä :)

Anonyymi kirjoitti...

Puu on niin kaunis materiaali, ja sinun käsissäsi on syntynyt upeita esineitä! Edellisten tapaan haluan nähdä näitä lisää =D

Piia kirjoitti...

Ihana nähdä, mitä kaikkea todella kaunista saa aikaan puusta. Melkein verrattavissa metsässä kasvavan puun kauneuteen!

Pirita kirjoitti...

Kiitokset, Mags, PaulaL, Heluna ja Piia!

Sirpa kirjoitti...

Tuo tarjoilualustasetti on aivan mielettömän hieno. Puutöitä lisää!

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Hei sinä näppäräsorminen nainen! Ihastuttavia luomuksia on tänne ilmestynyt sillä välin, kun minä olen laiskotellut. Kaunista katseltavaa. Sinä se osaat :)